När man spelar på betting så handlar det inte enbart om tur, utan med rätt kunskap och information om de lag och de matcher som man ska spela på så får man bättre underlag och därmed så ökar chanserna betydligt att man även ska vinna sina spel. Till skillnad mot casinospel, som enbart handlar om slumpen, så går det att förutspå vilket lag som har bäst chanser att vinna när man spelar på odds genom att granska statistik, spelarnas form, om det finns eventuella skador och vilken betydelse som matchen har för de respektive lagen. Här nedan hittar du de bästa sajterna med speltips och analyser.

Läs analyser och speltips

Ett sätt att tillförskaffa sig information som gör att man har större chans att vinna är att ta del av betting tips som man kan erhålla bland annat på bettingsidor.com. Dessa speltips baseras på massor av information som bland annat statistik, lagets form, tidigare möten och en hel del annan information och kan därmed utgöra en del av underlaget som man som spelare fattar beslut på om hur man ska spela. Det gör att man även har chansen att kunna vinna till lite bättre odds som åtminstone ger dubbla pengarna tillbaka. Det finns även många medier som delar med sig av speltips som baseras på deras tro om vem som har bäst chans att vinna.

För nybörjare och för spelare som inte själv har tiden eller möjligheten att söka upp och granska information om lagen eller spelarna som man vill spela på så är speltips ett värdefullt verktyg för att förbättra sina chanser att vinna. Ett speltips är förstås inget som garanterar en vinst men det ger oftast en bra vink om att här går det att vinna en slant, med lite tur, och som ger lite mer pengar tillbaka än om man bara satsar på favoritspel, som ger dålig utdelning och som även aldrig kan sägas vara 100 procentigt säkra spel heller.

Så spelar du på sport

När man spelar på odds så anger spelbolaget vilket odds som respektive lag har i en match. Det ger en ganska bra vink om vilket lag som spelbolaget tror ska vinna. De lag som är favoriter och som enligt spelbolaget har störst möjligheter att vinna brukar få ett lågt odds, oftast mellan 1,10 upp till 1,80, medan de lag som spelbolaget inte tror kommer att vinna får ett högre odds som oftast ligger över 2,00 och upp till 6,00. Är det två jämna lag så kan oddsen mellan lagen ligga ganska nära varandra och då kanske hemmalagen har 1,80 i odds medan bortalaget har 2,20 i odds. Att spela enbart på favoriter som ger mellan 1,10 upp till 1,60 ger en ganska dålig avkastning men är i gengäld ganska säkra spel. Dock kan vad som helst hända i en match, en skada eller en utvisning kan helt förändra matchbilden och utfallet är inte längre lika självklart.